anul în care am făcut cel mai lung lanț uman al berii Ciucaș

Și iată că a trecut, nici nu știm când, cea de a opta ediție Oktoberfest. Totul a fost ca într-un basm cu a fost odată și cu va urma. Pentru că așa este vestea și povestea Oktoberfest, cu trăsuri și calești, prinți și zâne, bere bună Ciucaş și distracție cât e ziua și mai ales, seara de lungă.

Anul acesta am avut una din cele mai frumoase parade de deschidere, cu un alai impresionant de atelaje împodobite cu fast și bun gust. Încă o dată mulțumiri celor care ne-au pus la dispoziție caleștile și superbii bidivii care au făcut spume nobile, avant la letter, înainte de datul cepului la marele butoi.

Pe 3 septembrie, brașovenii au dovedit cu vârf şi îndesat că pot face cel mai lung lanț uman al berii din România! Pe tot traseul, de la Berăria Ciucaș până la Marele Cort, brașoveni mândri de Oktoberfestul lor, au dat halbele pline cu bere proaspătă Ciucaş din mână în mână, salvându-l pe Unchiul Hans, căci nimic nu este mai grav decât lipsa de plăcere, dată de bere. În urma acestei spumoase repetiții generale, anul viitor Brașovul va intra direct în Cartea Recordurilor. Așa să ne ajute Dumnezeu, Hameiul, spiritul Oktoberfest și războinicul Roland care anul acesta a lăsat spadele și a înfășcat halba la litru dând-o pe gât, dintr-o suflare, prin vizeta armurii. Și, dacă tot vorbim de recorduri, la cea de a opta ediție Oktoberfest, s-a doborât recordul anterior al hectolitrilor de bere băuți de cinstiții și însetații oaspeți care de bună seamă nu au flămânzit, dovadă cantitățile impresionante de bucate a la Oktoberfest degustate și consumate.

Ca în fiecare an, cheile sol, la și ma (de la malț) ale distracției au fost asigurate de DJ Edelweiss, de Klaudia und Die Burzenland și de fantasticii Rocky V. Trupa 6 ne-a intonat imnul pe care orice vizitator al Oktoberfest îl ştie, iar Baletului Oficial ne-au invitat în fiecare zi în Poiana Relaxării în paşi de dans şi voie bună. Și au fost și multe alte moment unice, care au fost trăite la intensitate maximă, de care s-a dus vestea până dincolo de Ocean pentru că am avut oaspeți din Statele Unite, dar și alte tari precum Israel sau chiar tari din Asia. Ne intrebam si cu ce impresii se va întoarce Miss Oktoberfest din excursia in Dubai pe care a castigat-o in concurs dar şi cat de mult s-au bucurat prietenii lui Alexandru – Regele Oktoberfest, impreuna cu care a impartit berile Ciucaş câştigate? …

Oktoberfest 2016… O ediție de nota 10, chiar dacă a fost doar a opta. Și ultima, în actuala locație. De la anul vă vom aștepta într-o locație surpriză, mult mai adecvată celui mai mare eveniment outdoor din România.

Noroc, noroc, noroc!

GALERIE FOTO

Scroll to Top