O nouă locație Oktoberfest!

Lume, lume! Anul acesta, Oktoberfest Brașov va împlini 14 toamne. La așa aniversare, musai o locație nouă și frumoasă, cu o rochiță bavareză deosebită, a se citi cort, cu totul fresh, dotat și brodat, în premieră, cu balcoane exterioare.

 Pentru că, doar vârsta este adolescentă, nu și spiritul care a rămas același, poznaș și spumos ca o halbă cu bere rece. Ciucaș!

 Ne vom vedea între 31 august și 10 septembrie  lângă Parcul Tractorul – Turnului

Că zona e faină de numa numa și Mall-ul aproape, podar peste ape, adică râuri de bere. Ce ziceți? Vă ajung 20000 de m.p. pentru distracția cu care v-am obișnuit?! 

Nu vor lipsi concursurile Miss Oktoberfest, nici Regele, nici unchiul Hans! 

Premiile vor fi pe măsură, jocurile Ciucaș la locul lor, bașca un mega parc de distractii. Negustori și comercianți vestiți vă vor așteapta cu must, pastramă, clătite, gogoși pentru pretențioși și deja vestita stână tradițională. 

Cine? Regele Ciolanului? Evident că va fi prezent!

Parada carelor cu bere, o plăcere...

Și anul acesta carele cu bere vor scârțâi de plăcere. Plăcerea delicioasei încărcături, nu vă gândiți la alte alea, chiar dacă Oktoberfest este cu 18+ pe afiș! 

Butoaiele cu bere proaspătă vor fi încărcate alegoric în căruțe, iar mândri lipițani vor opinti din greu pentru a stinge setea vostră sub oblăduirea noastră! O paradă de excepție, de la Primărie până la marele cort! 

Peste Brașov se vor aduna din nou aburii hameiului copt. Din Dârste, de la fabrica de bere Ciucaș. Duduie cazanele, malțul se prăjește la foc dibaci, berea spumegă în drumul spre halbă. Dar ce HALBĂ!!! Simțiți aroma de Oktoberfest, da? Ciucaș vă va răsfăța cu Ciucaș Malzbier, o ediție limitată dedicată doar festivalului în care tradițiile bavareze se îmbină perfect cu cele românești. 

De 15 ani, berea Ciucaș, brand de tradiție al Brașovului, aduce relaxare zecilor de mii de vizitatori ai Oktoberfest, localnici sau turiști. 

Ciucaș Malzbier păstrează notele de bază Ciucaș, are o culoare arămie datorată extractului de malț adăugat, are un gust bogat, puțin mai amărui și un grad de alcool mai ridicat și este foarte potrivit pentru asocierea cu mâncărurile specific bavareze și românești. 

De-a lungul şi de-a latul ediţiilor Oktoberfest s-au băut atâtea pahare cu bere, că dacă le pui cap la cap, ajungi în Bavaria! Garantat.

Atmosfera festivalului

PETRECERE CU MUZICĂ BAVAREZĂ ȘI INTERNAȚIONALA LIVE

3 FORMAȚII GERMANE

5 FORMAȚII ROMÂNEȘTI

3 FANFARE

ANSAMBLURI ROMÂNEȘTI

ARTIȘTI LOCALI

GRUPURI DE DANS ȘI CANTO

PROMOVAREA TINERELOR TALENTE LOCALE

MACRO SI MICRO INFLUENCERI

YOUTUBERI SI CREATORI DE CONȚINUT

Ce are Oktoberfest-ul cu luna septembrie?!

O lege germană din anul 1539 decreta că berea nu putea fi produsă decât între 29 septembrie și 23 aprilie, deoarece pe perioada verii riscurile unor incendii în timpul prelucrării berii erau mult mai mari. 

Neavând condițiile de depozitare pe care le au astăzi, producătorii trebuiau să vândă toată berea din anul respectiv înainte de a putea începe producerea uneia noi. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.

 

30 august  -10 septembrie 2023 în Parcul Tractorul – Turnului! Albă ca spuma și cei 7 meșteri berari vă așteaptă! Ne vom bucura împreuna de cea mai proaspată bere, de cele mai faine bucate bavareze, de o atmosferă minunată de petrecere, de multe jocuri și muzică ce te va face cu siguranță să dansezi și de o mulțime de alte surprize. Zike! Zake!

Scroll to Top