OKTOBERFEST BUCUREȘTI 2013

AFIȘ OKTOBERFEST BUCUREȘTI 2013

Unchiul Hans a anunțat ca în perioada 3-6 octombrie 2013, la Plaza Romania, se desfășoară festivalul Oktoberfest, care sărbătorește îmbinarea tradițiilor românești cu cele germane și berea românească în stil bavarez, ocazie cu care s-a adunat foarte multă lume curioasă să îl cunoască, dar și să participe la acest festival inedit care la Brașov este deja o tradiție.

Eveniment cu marcă înregistrată, festivalul Oktoberfest a adus la București adevărata tradiție bavareză și a reunit sub acoperișul celui mai mare cort din Romania toți pasionații de bere bună. Cu o vechime de 5 ani la Brașov, festivalul, care îmbină sărbătoarea berii de toamnă, specifică zonei Bavaria din Germania, cu măiestria berii românești, oferită la București de URSUS, regele berii în România a reușit sa încânte publicul bucureștean și turiștii veniți special pentru Oktoberfest.
Festivalul a debutat cu Parada Oktoberfest prin oraș, o invitație la distracție pentru bucureșteni, urmată de festivitatea de deschidere. Cu această ocazie s-a ”dat cep butoiului” de bere, gest simbolic tradițional și la München care a anunțat startul distracției marca Oktoberfest. Programul zilnic al festivalului a inclus Micul Dejun Bavarez, cu specialități germane – cum ar fi cârnații tradiționali turinger și bratwurst, berea nefiltrată și jocuri cu premii. Programul artistic este în fiecare an unul specific Oktoberfestului original de la München – fanfara, reprezentații baletului oficial Oktoberfest de la Opera din Brașov care prezintă coregrafii bavareze, precum și muzică germană, oferită de Orchestra Karpaten Band și de DJ Edelwiess.
Seară de seară atmosfera de veselie a fost întreținută de concerte care merg perfect cu o bere bună și niște specialități germane, susținute de Rocky 5 (trupă cu tradiție în Germania care interpretează muzică specifică festivalului Oktoberfest original) și de Trupa 6, o formație de tineri talentați care dau glas imnului oficial Oktoberfest – „Noroc, noroc, noroc ridică berea sus !!! ”. În plus, doamnele și domnișoarele au fost invitate sâmbătă să participe la Miss Oktoberfest – un altfel de concurs de Miss în care a fost apreciată spontaneitatea și dorința de distracție, criteriile precum dimensiuni 90-60-90 sau înălțimea fiind neimportante. Premiile au fost pe măsura: Miss Oktoberfest a plecat acasă cu câtă bere a putut căra la propriu gașca ei de prieteni, Miss Heidi a primit de la unul dintre sponsori o ladă de zestre pentru a-și întalni iubitul – Peter – în munții din Germania (cort, izopren, termos, bocanci etc.), iar Miss Popularitate a câștigat un frigider plin cu bere. Amatorii de distracție au avut parte de provocări inedite cu mii de premii atractive în zona de jocuri URSUS, deschisă in fiecare zi.

”Oktoberfest, unul dintre cele mai populare festivaluri de bere din lume, este pentru noi un prilej perfect de sărbătoare. De aceea, invităm toți bucureștenii să savureze o bere bună și să-și provoace prietenii la distracție în zona de jocuri amenajată special pentru ei în cel mai mare cort montat în România .” asa își invitau organizatorii evenimentului oaspeții la cel mai mare festival romano-bavarez.

Cel mai mare cort montat vreodată în România

GALERIE FOTO

Scroll to Top