RETROMANIA 2023

Vă invităm la cel mai retro eveniment al acestei toamne! Într-o încercare de a aduce în prim-plan atmosfera vibrantă a anilor 90’ – 2000 am creat acest festival unic, dedicat în întregime perioadei respective.

Retromania vă aduce un line-up impresionant de artiști care au dominat topurile în acea perioadă. Vom avea concerte live ale unor trupe și soliști îndrăgiți, care vor reînvia hiturile care au cucerit inimile noastre cu două decenii în urmă. Indiferent dacă sunteți un fan înrăit al muzicii pop, un iubitor al rockului alternativ sau un dansator infailibil pe ritmurile R&B, suntem siguri că veți găsi ceva care să vă satisfacă dorința de nostalgie.

Nu numai muzica va fi în centrul atenției la Retromania, ci și experiențele interactive și amintirile de neuitat. Veți putea redescoperi jocurile video vechi și arcade-urile, vă veți aminti de filmulețele VHS, veți fi spectatorii Teatrului Radiofonic, vă veți bucura de o minunata parada de mașini de epocă și veți explora expoziții cu obiecte retro care vă vor face să zâmbiți și să spuneți „Așa era pe vremea mea!”

Prin organizarea acestui festival, ne propunem să aducem împreună oameni de toate vârstele, pentru a celebra împreună această perioadă incendiară a culturii pop. Indiferent dacă ați trăit acele vremuri sau sunteți curioși să le descoperiți, Retromania este locul unde veți putea călători în timp și veți simți pulsul acelor ani magici.

Pregătiți-vă să trăiți o experiență autentică și plină de amintiri la Retromania. Vă așteptăm cu nerăbdare să vă bucurați de muzica, cultura și atmosfera acelei epoci de aur.

Reîntoarceți-vă în trecut cu Retromania – festivalul retro care vă aduce amintiri în inimă și zâmbete pe buze!

Artiști

21.09.2023

ELENA GHEORGHE

Elena Gheorghe este o talentată cântăreață și compozitoare româncă. Născută pe 30 iulie 1985, în București, a devenit cunoscută publicului larg prin participarea sa la concursul Eurovision în anul 2009. Vocea sa puternică și calitățile sale muzicale au atras rapid atenția audienței, consolidându-și astfel poziția ca una dintre cele mai apreciate artiste din România.

Elena Gheorghe este recunoscută pentru interpretarea unor genuri muzicale diverse, precum pop, dance și muzică tradițională românească. De-a lungul carierei sale, a lansat mai multe albume de succes, care au primit aprecieri pozitive din partea criticilor și au adus numeroase hituri în topurile muzicale.

Pe lângă succesul său în industria muzicală, Elena Gheorghe este apreciată și pentru personalitatea sa carismatică și implicarea în proiecte caritabile. Acest lucru i-a adus admirația unui public larg și a făcut-o un model pentru mulți tineri.

Cu o prezență scenica remarcabilă și o voce puternică, Elena Gheorghe continuă să încânte audiența cu muzica sa și să se afirme ca unul dintre cei mai talentați și iubiți artiști ai României.

22.09.2023

VAMA

Vama  este o trupă de muzică pop-rock din România, cu un sunet distinctiv și un stil muzical eclectic. Formată în anul 2006, trupa a devenit una dintre cele mai populare formații din țară.

Vama  se remarcă prin prezența scenică energică și carismatică, iar concerte lor sunt cunoscute pentru atmosfera lor vibrantă și captivantă. Membrii trupei au dezvoltat o chimie unică și talentul lor instrumental se reflectă în sunetul puternic și plin de viață al muzicii lor.

În decursul anilor, Vama a lansat mai multe albume de succes, care au avut un impact semnificativ asupra scenei muzicale românești.

Vama  rămâne o trupă emblematică pentru muzica românească, prin originalitatea lor și mesajele autentice transmise prin muzică.

23.09.2023

ANDA ADAM

Anda Adam este o carismatică și talentată cântăreață româncă, cunoscută pentru muzica sa energică și stilul său distinctiv. Născută pe 27 aprilie 1980, în București, Anda și-a făcut intrarea în industria muzicală în anii 2000 și a reușit să cucerească audiența prin vocea sa puternică și prezența sa scenică.

Muzica Andei Adam traversează genuri variate, cum ar fi pop, dance și R&B, iar sunetul ei vibrant și contagios a atras un număr mare de fani. Cântecele sale prezintă adesea versuri inspirate din experiențele personale, abordând teme precum iubirea, dorința și puterea feminină. Interpretarea ei plină de pasiune și carisma transmite o energie pozitivă și încurajează ascultătorii să se bucure de muzică și să danseze.

Anda Adam continuă să-și dezvolte cariera și să-și încânte fanii cu muzica sa. Cu energia și pasiunea ei debordante, ea rămâne una dintre cele mai apreciate și îndrăgite cântărețe din România, inspirând audiența prin talentul și carisma sa inconfundabile.

23.09.2023

Anna Lesko

Stilul muzical al Annei Lesko este variat, cuprinzând genuri precum pop, dance, electro și R&B. Aceasta și-a câștigat notorietatea prin hituri precum „Anicyka Maya”și multe altele. Vocea sa puternică și versatilă i-a permis să abordeze diverse stiluri muzicale, ceea ce a contribuit la atractivitatea sa pentru o varietate de publicuri.

De-a lungul carierei sale, Anna Lesko a colaborat cu numeroși artiști și producători, iar prezența sa scenică vibrantă a făcut-o una dintre favoritele spectatorilor în cadrul concertelor și evenimentelor live.

Imaginația sa bogată și creativitatea s-au reflectat adesea în videoclipurile elaborate și în aparițiile scenice care au adus un plus de autenticitate și originalitate în industria muzicală românească.

24.09.2023

CORINA CHIRIAC

Corina Chiriac este o remarcabilă cântăreață și actriță, cunoscută pentru contribuțiile sale semnificative în industria muzicală și în domeniul artistic în general.

Corina Chiriac a devenit populară în anii ’70 și ’80, fiind recunoscută ca una dintre cele mai importante și îndrăgite voci feminine din România. Interpretarea sa emoționantă și versatilitatea sa muzicală au făcut-o apreciată într-o varietate de genuri muzicale, de la pop și rock la muzică ușoară și balade romantice.

Mai mult decât atât, Corina Chiriac a reprezentat România la prestigioasa competiție muzicală Eurovision în anul 1970, când a obținut un loc fruntaș cu piesa „Mama”. Această performanță i-a adus recunoaștere internațională și a consolidat poziția sa ca una dintre cele mai renumite artiste din țară.

Corina Chiriac este apreciată nu doar pentru talentul său remarcabil, ci și pentru eleganța și carisma sa. Vocea sa caldă și puternică, combinate cu prezența scenică carismatică, au făcut-o iubită de publicul său fidel și au adus-o în topurile muzicale timp de decenii.

Cu o carieră lungă și influentă, Corina Chiriac rămâne o figură iconică în muzica românească și un model pentru mulți artiști. Contribuțiile sale remarcabile în industria artistică și moștenirea sa culturală continuă să inspire și să încânte publicul, făcând-o una dintre cele mai iubite și respectate personalități din România.

24.09.2023

MIRABELA DAUER

Mirabela Dauer este o îndrăgită cântăreață, recunoscută pentru vocea sa distinctivă și talentul său muzical remarcabil. 

De-a lungul anilor ’70 și ’80, Mirabela Dauer a fost una dintre cele mai populare și apreciate voci feminine din România. Vocea sa caldă și emotivă, combinată cu prezența scenică grațioasă, i-au câștigat un număr mare de fani și i-au adus recunoaștere în industria muzicală.

Mirabela Dauer a interpretat o varietate de genuri muzicale, inclusiv muzică ușoară, pop și balade romantice. Cântecele ei sunt adesea caracterizate prin versuri sensibile și emoționale, iar interpretarea sa expresivă a captivat inimile ascultătorilor săi.

Mirabela Dauer a câștigat și admirat aprecierea criticii de specialitate, fiind distinsă cu numeroase premii și nominalizări în timpul carierei sale. Prezența sa constantă în industria muzicală timp de mai multe decenii și succesul continuu al pieselor sale o fac una dintre cele mai reprezentative și iubite artiste din România.

Cu un stil muzical inconfundabil și o carieră impresionantă, Mirabela Dauer a lăsat o amprentă puternică în muzica românească. Vocea sa remarcabilă și talentul său au făcut-o o personalitate iconică, iar muzica ei continuă să rămână în inimile și amintirile fanilor săi de pretutindeni.

24.09.2023

GABRIEL COTABIȚĂ

Gabriel Cotabiță este un talentat cântăreț și actor român, cunoscut pentru vocea sa puternică și prezența scenică carismatică. 

Gabriel Cotabiță a început să-și construiască reputația în anii ’80, în perioada de glorie a rock-ului românesc. A fost membru fondator al trupei de succes Compact, una dintre cele mai iubite și influente formații rock din România.

De-a lungul carierei sale, Gabriel Cotabiță a primit numeroase premii și recunoaștere pentru contribuțiile sale în industria muzicală și artistică.

Scroll to Top